Prøv denne lækre karrysauce med grøntsager og fuldkornsris eller bulgur til. Der er en masse lækker smag i retten, og så er den super nem at lave.

Vegansk, glutenfri og med fuldkorn

Den er vegansk og indeholder PlantMate plantestykker i stedet for kylling. Disse er økologisk, glutenfri og er fremstillet af bælgfrugter. Der er både protein og fiber i (ikke sponsoreret).

Ved at server retten med fuldkornsris eller bulgur til lever retten op til mange af vores officielle kostråd. Den indeholder fuldkorn, bælgfrugter og masser grønt. Den er endvidere lav på mættet fedt på trods af kokosmælken. Derudover er den glutenfri.

Karrysauce med grøntsager og masser smag
Ca. 4-6 personer
Ingredienser

  • 100 gram tørrede PlantMate plante stykker
  • 4 fed hvidløg
  • 2 store røde løg
  • 1 chili
  • 1 peberfrugt
  • 1 dåse mini majs
  • 1 dåse bambus
  • 6 dl. vand
  • 1 fuld fed kokosmælk
  • 1,5 tsk. karry
  • 0,5 tsk. salt
  • 2 spsk. Citron
  • 1 spsk. soyasauce eller tamari
  • 0,5 grøntsagsboullion
  • 1 Umami brev fra Clearspring
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. misopaste
  • En smule jævning (jeg bruger majsstivelse)
    Fremgangsmåde

    Hæld kogende vand over PlantMate og lad det stå, imens tilbereder du resten

    Skær alle grøntsager i store stykker

    Pres hvidløg i en hvidløgspresser

    Svits alle grøntsagerne af i lidt vand eller olie

    Kom kokosmælk, vand, boullion, umami, miso, tomatpure, karry, salt, citron og soyasuace i og kog op

    Tilføj herefter PlantMate stykkerne

    Lav en smule jævning på din favorit måde uanset om det er med mel, majsstivelse eller noget tredje. Jævn det en smule til en letflydende sauce

    Noter

    Misopaste og umami fra Clearspring er ikke noget alle har. Disse kan undværes, men giver smag. Jeg har altid misopaste i køleskabet, da det giver smag til rigtig mange retter, så det kan jeg anbefale

    Jeg bruger en fuld fed kokosmælk, da dette er en stor portion mad. Hvis man vælger en light, vil jeg anbefale, at man bruger to, og bruger mindre vand. Det er dog mere økonomisk at vælge en almindelig kokosmælk

    Server gerne med en lime til, så man selv kan tilføje ekstra syre

    Jeg får altid enten fuldkornsris eller bulgur til