Prøv denne lækre karrysauce med grøntsager og fuldkornsris eller bulgur til. Der er en masse lækker smag i retten, og så er den super nem at lave.

Vegansk, glutenfri og med fuldkorn
Den er vegansk og indeholder PlantMate plantestykker i stedet for kylling. Disse er økologisk, glutenfri og er fremstillet af bælgfrugter. Der er både protein og fiber i (ikke sponsoreret).
Ved at server retten med fuldkornsris eller bulgur til lever retten op til mange af vores officielle kostråd. Den indeholder fuldkorn, bælgfrugter og masser grønt. Den er endvidere lav på mættet fedt på trods af kokosmælken. Derudover er den glutenfri.
- 100 gram tørrede PlantMate plante stykker
- 4 fed hvidløg
- 2 store røde løg
- 1 chili
- 1 peberfrugt
- 1 dåse mini majs
- 1 dåse bambus
- 6 dl. vand
- 1 fuld fed kokosmælk
- 1,5 tsk. karry
- 0,5 tsk. salt
- 2 spsk. Citron
- 1 spsk. soyasauce eller tamari
- 0,5 grøntsagsboullion
- 1 Umami brev fra Clearspring
- 1 spsk. tomatpure
- 1 tsk. misopaste
- En smule jævning (jeg bruger majsstivelse)
Hæld kogende vand over PlantMate og lad det stå, imens tilbereder du resten
Skær alle grøntsager i store stykker
Pres hvidløg i en hvidløgspresser
Svits alle grøntsagerne af i lidt vand eller olie
Kom kokosmælk, vand, boullion, umami, miso, tomatpure, karry, salt, citron og soyasuace i og kog op
Tilføj herefter PlantMate stykkerne
Lav en smule jævning på din favorit måde uanset om det er med mel, majsstivelse eller noget tredje. Jævn det en smule til en letflydende sauce
Misopaste og umami fra Clearspring er ikke noget alle har. Disse kan undværes, men giver smag. Jeg har altid misopaste i køleskabet, da det giver smag til rigtig mange retter, så det kan jeg anbefale
Jeg bruger en fuld fed kokosmælk, da dette er en stor portion mad. Hvis man vælger en light, vil jeg anbefale, at man bruger to, og bruger mindre vand. Det er dog mere økonomisk at vælge en almindelig kokosmælk
Server gerne med en lime til, så man selv kan tilføje ekstra syre
Jeg får altid enten fuldkornsris eller bulgur til