Denne salat laver jeg hvert år til vinter. Det er også min favoritsalat at servere, når jeg har gæster. Den er super nem at lave, smagfuld, mættende og frisk.

Kålsalat med appelsin

Næring

Salaten er fyldt med spidskål, hvilket er en grov grøntsag, den bidrager til dit daglige indtag af frugt og grønt i følge de officielle kostråd, hvor der især anbefales de grove grøntsager (1).

Det er fordelagtigt at vælge grove grøntsager, da disse er høje på kostfibre. Her er der typisk mere end 1,9 gram kostfibre pr. 100 gram i.

Spidskål og appelsiner er endvidere bl.a. høje på næringsstofferne beta-caroten, folat, fosfor, kalium og c-vitamin (2, 3).

Dressing

Dressing dertil er oliefri. Dette kan være en fordel, hvis man gerne vil spare på kalorierne, da dressinger til salater ofte kan trække kalorietætheden op i salater. Samtidig er salaten utrolig frisk med såren fra appelsinerne.

Hvis du foretrækker olie i dressing eller ønsker flere kalorier, så vil jeg anbefale at blande en smule olivenolie i. Det kan ikke anbefales at bruge rapsolie hertil, da smagen så ikke længere er god.

Frisk kålsalat
Ca. 4-6 personer
Ingredienser

  • 1 rødt spidskål
  • 1 grønt spidskål
  • Evt. appelsin i skiver

Dressing

  • Saften fra 2 appelsiner
  • Revet skal fra en hel økologisk appelsin
  • 2 spsk ahornsirup
Fremgangsmåde

Snittet al kålen meget fint

Miks alle ingredienserne til dressingen i en skål

Miks nu dressingen med salaten. Jeg foretrækker at tage en handske på hånden og bruge den

Tilføj nogle skiveskåret stykker appelsiner oven på salaten eller miks i afhængig af præference

Note

Drys gerne med nogle ristede græskarkerne oven på. Se opskrift på dette her. Hvis du skipper kikærterne, så giv kernerne 5 min i en forvarm ovn. Man kan dog sagtens lave blandingen i opskriften og tilhøj til. Herved får man også tilføjet protein til salaten.

Kålsalat med appelsin

Referencer

  1. https://altomkost.dk/raad-og-anbefalinger/de-officielle-kostraad/spis-flere-groentsager-og-frugter
  2. https://frida.fooddata.dk/food/1751?
  3. https://frida.fooddata.dk/food/70?