Mit navn er Tanja, dette er min blog, hvor jeg deler min faglige viden.

Jeg er autoriseret klinisk diætist af Styrelsen for Patientsikkerhed med en baggrund som Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed.

Jeg er passioneret omkring ernæring og især nem, tilgængelig og no-nonsense ernæring. Med dette mener jeg, at internettet og madbøger er fyldt med misvisende ernæringsråd, diæter, anekdoter og trends omkring ernæring fra personer uden en ernæringsbaggrund, der skaber forvirring (1).

På denne blog vil jeg bestræbe mig på at skrive og dele evidensbaseret ernæringsartikler, og jeg vil altid linke til referencer, så du selv kan læse den direkte kilde og forskning.

Fokus på sund livsstil

Jeg ønsker, at det skal være nemt for alle at følge en sund livsstil uanset køn, alder, økonomiske og sociale ressourcer. Jeg går endvidere op i bæredygtighed, så disse grundelementer vil alle være en del af og tænkt ind i de opskrifter, jeg deler her på bloggen. 

Der vil ikke være kcalindhold på bloggen, da jeg ønsker et fokus på en generel sund livsstil, hvordan den så end ser ud for dig samt sunde fødevarer fremfor kcal.  

Jeg forsøger altid at blive klogere og holde mig opdateret på ernæringsviden, så jeg fortsat kan træffe informerede valg og dele min viden med jer.

Erfaring

Jeg har arbejdet både som privatpraktiserende klinisk diætist og i regionalt regi. 

Jeg har især erfaring med hjertekarsygdomme, type 2-diabetes, over- og undervægt samt undervisning. Jeg har også vejledt personer i at spise mere plantebaseret, vegansk og vegetarisk.

Det er vigtigt for mig altid at arbejde med individet i fokus, hvor ingen vejledning eller anbefalinger er ens. Vi er alle forskellige, har alle forskellige liv og præferencer. Jeg ønsker, at man altid kan se sig selv og ens hverdag i mine vejledninger. Jeg ønsker, at man har følelsen af simplicitet, nemhed og madro i sin hverdag, hvor man kan slippe stress og dårlig samvittighed.

Tak fordi du læser med. Jeg håber, du har lyst til at bidrage til bloggen med dine inputs og spørgsmål.


Jeg har valgt på nuværende tidspunkt ikke at have et kommentarspor på bloggen, så kom gerne over på Instagram eller Tiktok og skriv en kommentar eller send mig en besked.

Disclaimer: Ingen information her på bloggen skal tages som personlig vejledning, diagnosticering eller behandling. Har du symptomer på sygdom, så kontakt altid din læge. Har du brug for ernæringsbehandling, så kontakt altid en autoriseret klinisk diætist.

Reference 

  1. https://www.nature.com/articles/s41599-020-0415-6