Artikler
Kartoffel-porre suppe – Vegansk og laktosefri
Denne kartoffel-porre suppe er nem at lave, smagfuld, laktosefri og vegansk. Ved at vælge glutenfri brød til, kan du nemt lave den glutenfri. Den er perfekt at lave i løbet af efteråret og vinteren, da porre er i sæson hele den periode.
Frosne frugter og grøntsager: Et næringsrigt alternativ til de friske
Danskerne vælger primært friske frugter og grøntsager, mens de frosne varianter bliver glemt eller fravalgt. Nogle danskere har opfattelse af at friske frugter og grøntsager er sundere og mere næringsrige end de frosne. Men hvad siger videnskaben?
Billede taget fra DTU’s rapport Næringsstofsindhold i frosne frugter og grøntsager, der viser en væsentlig forskel mellem danskernes indkøb af de friske og frosne frugter og grøntsager.
Vegansk jordskokkesuppe
Denne jordskokkesuppe er nem at lave, smagfuld og vegansk. Den gøres mættende ved at tilføje kikærter og græskarkerner ovenpå. Dette bidrager også med næring til suppen.
Næring Jordskokker er bl.a. høje på kalium, calcium og folat.1 De hører under gruppen rodfrugter, og tæller med i det daglige indtag af frugt og grønt.
Frisk vinter kålsalat
Denne salat laver jeg hvert år til vinter. Det er også min favoritsalat at servere, når jeg har gæster. Den er supernem at lave, smagfuld, mættende og frisk.
Næring Salaten er fyldt med spidskål, hvilket er en grov grøntsag, den bidrager til dit daglige indtag af frugt og grønt i følge De Officielle Kostråd, hvor der især anbefales de grove grøntsager.
Er en LCHF-diæt overlegen til behandling af type 2-diabetes? – Nyt dansk studie
Medierne har den seneste uge dækket historien om en ny behandling af type 2-diabetes i forbindelse med et studie fra Odense Universitetshospital. Her skrives der om, at man nu skal spise en masse fedt og kød, hvilket er modsat, hvad man har anbefalet hidtil.
Forstå forskellen på fedtsyrer – Hvorfor skal du vælge umættet fedt og begrænse mættet fedt?
I denne artikel vil jeg forsøge at give en større forståelse for de forskellige fedtsyrer, hvilken funktion de har i kroppen, hvilke du skal vælge og fravælge samt hvorfor.
I de officielle kostråd står der, at vi skal vælge planteolier. Fødevarestyrelsen skriver sådan:
Vegansk karrysovs med grøntsager og masser smag
Prøv denne lækre karrysovs med grøntsager og fuldkornsris eller bulgur til. Der er en masse lækker smag i retten, og så er den supernem at lave.
Vegansk, glutenfri og med fuldkorn Den er vegansk og indeholder PlantMate plantestykker i stedet for kylling.
Hvad er evidensbaseret og udfordringer med ernæringsforskningen
Jeg nævner flere gange på bloggen, at jeg arbejder evidensbaseret. Dette ord hører man oftere og oftere i den offentlige debat især efter corona. Der er også begyndt at komme udsagn som “do your own research”, men hvad betyder alt dette reelt?
Klinisk diætist, kostvejleder, coaches, hvad er forskellen?
Der er mange forskellige ernæringsrelateret titler på de sociale medier, internettet og i bøger. Ord som kostvejleder, klinisk kostvejleder, madterapeut, -coach (vanecoach, overspisningscoach mm.), klinisk diætist osv., men hvad er forskellen på alle disse? Hvordan sikre du dig, at du finder en kvalificeret behandler?
Kræft og kost – Disse fødevarer skal du være opmærksom på
I dette indlæg vil jeg gennemgå nogle af de vigtigste punkter i forebyggelsen af kræft gennem vores kost. Det skal understreges, at alle disse anbefalinger er mindst lige så vigtige i forebyggelsen af hjerte-kar-sygdomme og diabetes (sukkersyge).
Uge 43 er Knæk Cancer uge i Danmark.