Vegansk hokkaidosuppe
Når det bliver efterår, er det altid tid til suppe. Jeg er vild med hokkaidosuppe, da den er nem, fyldig og smagfuld. Derudover er der hele efteråret hokkaido i sæson, det er derfor den perfekte ingrediens til efterårsretter. Denne version er vegansk.
Server med protein til
Jeg har en opskrift på ristede kikærter og græskarkerner, der smager rigtig godt ovenpå. De bidrager med protein, struktur og knas til retten, så det anbefaler jeg at lave til. Denne ret går som de fleste andre retter her på bloggen efter de officielle kostråd. Der er en masse grøntsager, frø og bælgfrugter.1
-
1 løg
-
1 chili
-
5 fed hvidløg
-
1 økologisk og/eller dansk hokkaidogræskar
-
2 gulerødder
-
5 kartofler
-
1,5 terning grøntsagsbouillon
-
1 dåse kokosmælk (jeg brugte light, men vælge den du bedst kan lidt)
-
Cirka 3 dl. vand
-
1 tsk. ingefær
-
1 tsk. karry
-
Ca. 1 lille tsk. salt
-
Citronsaft
Hak løg, hvidløg og chili, svits dem let af i enten lidt olie eller vand i en stor gryde uden non-stick, jeg bruger som regel vand. Imens kan du ordne de andre grøntsager
Skræl kartofler og gulerødder og hak dem groft
Har du valgt et økologisk og/eller dansk hokkaidogræskar, kan du skære det i tern med skallen på. Evt. fjern nogle grimme pletter
Tilføj det hele til gryden sammen med vand, kokosmælk, krydderier, bouillon og salt
Læg låg på og lade det simre i minimum 30 minutter. Rør evt. en gang i mellem i det
Blend det hele med en stavblender, smag til og tilføj evt. noget citronsaft for syre
Alle grøntsager kan hakkes grove, da det hele skal blendes til sidst.
Jeg vælger altid et dansk eller økologisk hokkaidogræskar, da det gør processen nemmere, og man får mere grøntsag. Jeg føler mig mere komfortable med at vide, det er enten økologisk eller dansk. De fleste danske ikke økologiske grøntsager har sjældent rester af pesticider på sig.
Når suppen er sat over, er det passende at starte på tilbehøret med kikærter og græskarkerner, hvis det ønskes til.
Lav denne ret kaliumreduceret, hvis du har forhøjet kalium i blodet.
-
Skræl og skær kartofler og hokkaido i små stykker
-
Kog dem i rigeligt vand. Nu er der meget kalium i vandet, det hælder du ud.
-
Tilfør nyt vand og blend med dette.
-
Skift kokosmælken ud med en plantefløde lavet på f.eks. havre, da kokosmælk er højt på kalium.
OBS. Du skal aldrig reducere dit kaliumindtag medmindre, du har fået det at vide af din læge, sygeplejerske eller kliniske diætist. Det anbefales, du altid får individuel diætvejledning af en klinisk diætist med speciale i nyresygdomme.